ОСТАННІ НОВИНИ

Маленькому Давіду потрібна допомога

Андрій Котенський

|

Небайдужих закликають допомогти зібрати всього 15 тисяч гривень для матері-одиначки із Ковеля (Волинська область), яка бореться за здоров’я свого 11-річного сина – Давіда Куруца. Малюк наприкінці жовтня має пройти чергову реабілітацію ДЦП у Трускавці. Про це Львівському порталу повідомила сама мама хлопчика Інна Крошка.

 

Як розповіла жінка, її близнята Давід та Даніїл з’явилися на світ завчасно (у 6.5-місячний термін), в результаті кесаревого розтину. Хлопчики важили всього 1100гр і півтора місяці пробули у реанiмації. Лікарі фактично не давали шансів на їхнє життя, але вони обоє вижили. Даніїл почав нормально розвиватися і міцнішати, проте його братик Давід уже 11 років бореться за своє життя. Сьогодні він потребує продовження реабілітації на Львівщині проте у його мами не вистачає на це коштів…

«Давiд – важко пристосовувався до життя: легенi погано працювали, часто переставав дихати, був дуже слабенький і постiйно пiд наглядом. Немовлям йому поставили діагноз – ДЦП, спастичний тетраперез із затримкою статекінетичного розвитку… Тато хлопчиків покинув нас, сказавши, що такі діти йому непотрiбнi…», – розповіла мама хлопчиків Iнна Крошка.

Надія на те, щоб поставити на ноги сина з’явилася у Інни коли малюкові було 3.5 років. Після реабілітації у Трускавці дитина пішла на поправку. Проте аби продовжити реабілітацію Давіда немає коштів…

«Дієва реабілітація для Давіда знайшлася у Мiжнародній клiнiці відновного лiкування iм. Козявкiна, що у Трускавцi. Перший раз туди потрапили, коли йому було 3,5 рочкiв i побачили, що дане лiкування йому дiйсно допомагає. Він став мiцнiшати, почали вiдновлюватися втраченi рефлекси… Сьогодні він може самостійно перевертатися, повзати, сидіти, вставати біля опори, ходити з пiдтримкою. Давiд навчається за індивідуальною програмою і лікарі дають хороші прогнози, що він зможе самостійно ходити, але для цього потрібно i далi проходити курси реабілітації в клiнiцi 3 рази в рік, щоб не втратити позитивної динаміки одужання», – повідомила Інна Крошка.

Курс реабілітації, який стартує 29 жовтня коштує 12 000грн + 3000грн необхідно витратити для проживання під час лікування!

Допомогти родині можна, переказавши кошти на карту Приватбанку: 5168 7551 0703 3363 (Крошка Iнна Володимирiвна). Тел.: (096) 850-64-82.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *