ОСТАННІ НОВИНИ

Цього тижня Львівська опера запрошує на відомі опери та виняткові концерти

Соломія Григор'єва

|

З 3 по 7 жовтня Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії  Крушельницької зачаровуватиме своїх відвідувачів чудовими операми та неперевершеними концертами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Середа, 3 жовтня – концерт швейцарського оркестру «Musica Fiorita» (Дзеркальна зала)

Унікальна й неповторна подія: вперше в Україні з єдиним концертом виступить швейцарський бароковий оркестр «Musica Fiorita»!

Колектив спеціалізується на історичному (автентичному) виконанні маловідомих шедеврів світової класики. Відтак у Львові оркестр окрім творів західно-європейських композиторів 17-18 ст. зіграє музику українців Дмитра Бортнянського (1751-1825) та Максима Березовського (1745-1777).

Початок о 19.00. Квитки за посиланням  – Musica Fiorita

Четвер, 4 жовтня – опера «Сільська честь»

«Сільська честь» – чарівна з перших тактів музика Масканьї вистава про любов та пристрасть, про ревнощі і зраду. Головна героїня опери, покинута своїм коханим і засліплена ревнощами, намагається будь-якими способами повернути його, але її дії призводять до загибелі нареченого.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Сільська честь

П’ятниця, 5 жовтня – опера «Севільський цирульник»

«Севільський цирульник» Д. Россіні – одна з кращих комічних опер з цікавою і захоплюючою історією. В основі лібрето запозичена у драматурга-сатирика Бомарше історія про графа Альмавіву і винахідливого цирульника Фігаро, який допомагає своєму патрону одружитися на чарівній Розіні всупереч підступам її сластолюбного опікуна.

У на сцені Львівської опери виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Севільський цирульник

Субота, 6 жовтня – музична казка «Попелюшка»

В основі музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злючку. Добра повчальна історія продовжує радувати та дивувати як маленьких, так і дорослих глядачів.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням – Попелюшка

Субота, 6 жовтня – концерт квартету «Danapris string quartet» (Дзеркальна зала)

Презентуючи проект «Український квартет», з єдиним концертом у Львові виступить «Danapris string quartet» (м.Київ).

Виконавці квартету:
Андрій Павлов – скрипка
Ігор Завгородній – скрипка
Катерина Супрун – альт
Віктор Рекало – віолончель

На концерті прозвучать твори українських композиторів ХХ століття та сучасності – Олексія Ретинського, Валентина Бібіка, Сергія Зажитька, Володимира Загорцева та Валентина Сильвестрова.

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – Danapris string quartet

Субота, 6 жовтня – опера «Набукко»

З опери «Набукко» почалася творча кар’єра Джузеппе Верді. Перша опера 28-річного композитора стала твором, після якого Верді, який пережив провал двох своїх опер і особисту трагедію, підбадьорився і знову повернувся до творчості.

Біблійний сюжет про каяття в своїх гріхах і пройшовши через страждання до істинної віри вавилонського царя, страждання нещасних євреїв, підступність дочки Навуходоносора Абігаїль, яка прагне за всяку ціну добитися влади, направду схвилював Верді і, нота за нотою, він створив цю оперу.

На сцені Львівського оперного театру виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Набукко

Неділя, 7 жовтня – музична казка «Попелюшка»

В основі музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злючку. Добра повчальна історія продовжує радувати та дивувати як маленьких, так і дорослих глядачів.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням – Попелюшка

Неділя, 7 жовтня – концерт «Дует віолончелі і фортепіано» (Дзеркальна зала)

У Дзеркальній залі Львівської національної опери вперше виступатиме дует відомих європейських музикантів – Алессіо Піанеллі, віолончель (Італія) та Андрія Драгана, фортепіано (Україна-Швейцарія).

У програмі концерту – твори Бетовена, Брамса, Шумана, Россіні, Форе та Піанеллі.

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – Дует віолончелі і фортепіано

Неділя, 7 жовтня – опера «Паяци»

Руджеро Леонкавалло створив оперу «Паяци» під впливом ідей «веризму», суть яких в нещадно правдивому відображенні дійсності, зображенні реальної людини, з усіма її пристрастями і пороками. Не випадково в основі сюжету опери лежить реальний випадок вбивства з ревнощів. Музика Леонкавалло досягає своєї найбільшої могутності в передачі людських пристрастей: любові, ревнощів, зради і страждання.

На сцені Львівського оперного театру виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Паяци

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *