ОСТАННІ НОВИНИ

Проти насильства. З наступного року у Львові запрацюють поліцейські групи «ПОЛІНА»

Соломія Григор'єва

|

Національна поліція разом з патрульною поліцією вирішили впроваджувати у всіх містах України мобільні групи з протидії насильству «ПОЛІНА». У Львові навчання таких підрозділів розпочнуться вже через 2 тижні. Про це сьогодні, 3 жовтня, на прес-конференції розповіла інспекторка відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Львівщини Віра Проців, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Пілотний проект «ПОЛІНА» був запроваджений МВС ще у минулому році, але лише у кількох міста країни. Зараз ж він стане загально національним.

«Зараз готуються навчання для працівників патрульної поліції та дільничних працівників національної поліції, які вже з 17 жовтня будуть проходити у Львові. Будуть формуватися спеціальні мобільні групи, які називатимуться «ПОЛІНА» – ПОЛІція проти НАсильства», – зазначила Віра Проців.

Як заначила інспекторка, мобільні групи виїжджатимуть на виклики домашнього насильства і діятимуть за відповідним алгоритмом, щоб протидіяти насильству. Перше завдання поліцейського не покарання, а надання якомога більшої інформації та допомога, згідно складених обставин. Для поліцейських розроблена спеціальна форма оцінки ризиків вчинення домашнього насильства, з допомогою якої вони зможуть чітко оцінити, наскільки та чи інша ситуація є кризовою.

На місце за потребою будуть викликати відповідні служби: служба у справах дітей, працівники ювенальної превенції, соціальні психологи, тощо.

За словами Віра Проців, такі бригади почнуть працювати з нового року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *