На Донбасі загинув український захисник

Юлія Шпак

|

Вчора внаслідок бойових дій вчора вдень загинув один український герой, 1981 року народження. Окрім цього, двоє наших військових минулої доби отримали поранення різних ступенів. Наразі поранені захисники України отримують необхідну допомогу у медичних закладах. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі Нацбезпеки України .

 

Луганський напрямок

Минулої доби ворог вів 18 прицільних обстрілів оборонних позицій Об’єднаних сил.

Зокрема, понад 30 розривів ворожих мін калібру 82 мм зафіксували наші військовослужбовці в районі н.п. Оріхове, Луганське, Новотошківське, Кримське. Також ввечері з боку окупованого Первомайська противник випустив 12 мін 120-го калібру по захисникам села Оріхове.

Збройні ворожі провокації із застосуванням гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння відбулися поблизу Оріхового, Луганського, Новозванівка, Катеринівки, тричі – в районі Новотошківського, та п’ять разів поблизу Кримського.

Окрім цього, зафіксовано чергову ворожу збройну провокацію поблизу Станиці Луганської. Після 17:35 ворог здійснив прицільний обстріл захисників України з боку окупованого села Миколаївка із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Практично на кожний ворожий обстріл підрозділи Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу та придушували збройну активність окупантів, не порушуючи Мінських угод.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська 16 разів свідомо порушували режим тиші.

В основному противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів. Обстріли зафіксовано в районі н.п. Лебединське, Водяне, Чермалик, Старогнатівка, Павлопіль, Новотроїцьке, Гнутове, Авдіївка, Богданівка, Широкине, Красногорівка, Верхньоторецьке. При цьому вдень поблизу Старогнатівки та ввечері в районі Лебединського окупанти випустили по декілька мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил за рішенням командирів на місцях, застосовували штатне піхотне озброєння, придушуючи ворожу активність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *