ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львівській опері з єдиним в Україні концертом виступить відомий швейцарський оркестр

Соломія Григор'єва

|

В рамках підписаного Львівською оперою меморандуму про співпрацю з українсько-швейцарською асоціацією Haliciana Schola Cantorum 3 жовтня о 19.00 в Дзеркальній залі театру відбудеться концерт швейцарського барокового оркестру «Мusica Fiotra». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

Колектив спеціалізується на історичному (автентичному) виконанні маловідомих шедеврів світової класики. У Львові «Musica Fiorita» виконають окрім творів західноєвропейських композиторів 17-18 століть, також музику українців – Дмитра Бортнянського (1751-1825) та Максима Березовського (1745-1777). Твори М. Березовського і Д. Бортнянського прозвучать на оригінальних інструментах тієї доби, які спеціально для цього концерту привезуть зі Швейцарії (шалюмо, барокові кларнет і гобой, теобра, скрипка, альт і віолончель старої мензури).

Також учасники оркестру «Musica Fiorita» проведуть цикл відкритих лекцій і майстер-класів з 3-го по 4-те жовтня у Львівській національній музичній академії імені М. Лисенка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *