ОСТАННІ НОВИНИ

«Кримський Моцарт». До Львова із сольним концертом приїде всесвітньо відома 12-річна піаністка

Соломія Григор'єва

|

12-річна піаністка Христина Михайліченко, яка підкорила найкращі сцени Європи та Америки, зіграє сольний концерт у Львівському органному залі, передає Львівський портал.

 

Христину Михайліченко називають «кримським Моцартом», адже уродженка Сімферополя почала грати на піаніно у п’ять років, у сім мала перший сольний концерт, а за рік вже виступила з оркестром. Після анексії Криму Росією родина Михайліченків була змушена залишити півострів, тож наразі Христина навчається у Київській спеціалізованій музичній школі ім. Лисенка.

Здобутки юної піаністки вражають: десятки перших премій національних та міжнародних конкурсів (Нідерланди, Бельгія, Україна тощо), три гран-прі, концерти в провідних залах Парижа, Брюсселя, Брюґґе, Вашингтона, Стамбула, Антверпена, Відня, Гааги, в національних філармоніях України.
Навчалася в Літніх музичних академіях міжнародного фестивалю «Musica Mundi» (Бельгія, 2017), ISAM (Німеччина, 2016), IMUSE (Бельгія, 2016) тощо. Виступала на міжнародних фестивалях «ArtDialog» (Швейцарія) і «LvivMozArt» (Львів, Україна).

У жовтні юна зірка завітає до Львова із сольним концертом. У першому відділі Христина виконає Першу партіту для клавіру Йоганна Себастьяна Баха, а також Другу сонату Людвіґа ван Бетовена. Другий відділ розпочнеться віртуозною сонатою Ференца Ліста, продовжиться своєрідним та фантасмагоричним Четвертим скерцо Фредерика Шопена, а завершиться ефектною рапсодією на українські народні теми «Думка-Шумка» Миколи Лисенка.

Квитки на її концерт можна придбати у касі Органного залу (щодня з 13:00 до 19:00) або ж онлайн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *