ОСТАННІ НОВИНИ

За два роки на Львівщині 8 неповнолітніх водіїв вчинили ДТП з потерпілими

Олександр Косик

|

На Львівщині за два роки дорожньо-транспортні пригоди скоїло 8 неповнолітніх водіїв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

У 2018 році одним неповнолітнім вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.286 КК України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

Зокрема, 23.09.2018, 17-річний юнак, не маючи посвідчення водія, керуючи автомобілем марки «Toyota Land Cruiser Prado», здійснив наїзд на 32-річну жінку, яка переходила дорогу на пішохідному переході у смт.Брюховичі, внаслідок чого потерпіла госпіталізована до лікарні. На даний час досудове розслідування триває, здійснюються необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин скоєння цієї ДТП.

У той же час, у 2017 році неповнолітніми вчинено 7 кримінальних правопорушень за фактами скоєння ДТП.

Зокрема, це 3 злочини, передбачені ч.1 ст. 286 КК України, де потерпілим спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження, та 4 злочини – тяжкі тілесні ушкодження.

За наслідками досудового розслідування у вказаних 7 кримінальних провадженнях у 6 випадках прийнято рішення про скерування до суду обвинувального акту стосовно неповнолітніх, а у 1 – на підставі п.5 ч.1 ст.284 КПК України, прийнято рішення про закриття стосовно неповнолітньої підозрюваної дівчинки, яка під час ДТП перебувала за кермом та загинула ще із 1 хлопчиком (а ще 4 дітей отримали тілесні ушкодження).

За результатами розгляду судами вищевказаних обвинувальних актів у 4 випадках судами неповнолітніх водії визнано винними, ще 2 – перебувають на розгляді.

Також, у грудні минулого року набрав законної сили вирок стосовно 17-річного хлопця, який у листопаді 2016 року у стані алкогольного сп’яніння перевищив дозволену швидкість та не впоравшись із керуванням в’їхав у фасад будинку на вул.Волинській у Львові. У результаті цього неповнолітня пасажирка загинула на місці пригоди, а один пасажир отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Неповнолітнього водія засуджено до 3 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку 2 роки. Також ухвалено стягнути в користь батьків загиблої понад 200 тис грн моральної та матеріальної шкоди.

«Тож закликаємо батьків посилити контроль аби уникнути схожих чи аналогічних ситуацій. Від вашої відповідальності залежить чуже життя», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *