ОСТАННІ НОВИНИ

В Індонезії від землетрусу та цунамі загинуло понад 800 людей

Юлія Шпак

|

Кількість загиблих унаслідок землетрусу та цунамі на індонезійському острові Сулавесі зросла до 832 людей.  Про це повідомляє BBC з псиланням на національне управлінні з ліквідації стихійних лих.

 

Як передає Громадьке, речник агентства зазначив, що територія, яка зазнала руйнувань унаслідок стихії, виявилася більшою, ніж вважали спочатку.

Зранку 30 вересня повідомляли про 420 загиблих. Тоді зазначали, що усі загиблі є жителями міста Палу. Повідомлення про збитки від стихії надходять і з інших міст, але про жертви не повідомлялося.

Також в Національному управлінні повідомили, що 10 тисяч людей евакуювали до 50 пунктів тимчасового розміщення.

Влада застерігає, що кількість жертв збільшується, оскільки новини надходять з віддалених районів, відрізаних від землетрусу високим цунамі.

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив, що військові долучаються до регіону, щоб допомогти пошуково-рятувальним командам дістатися до жертв та знайти тіла.

Деякі урядові літаки з гуманітарною допомогою змогли приземлитися в головному аеропорту Палу, хоча чиновники заявили, що летовище, ймовірно, залишиться закритим для комерційних рейсів протягом декількох днів.

Нагадаємо, вчора Львівський портал повідомляв, що на узбережжі індонезійського острова Сулавесі землетрус магнітудою 7,5  спричинив цунамі — загинули щонайменше 384 людини.

Фото: twitter.com/slawafigo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *