ОСТАННІ НОВИНИ

Центральними вулицями Львова пройшов марш за права тварин

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 30 вересня, у Львові відбувся марш за права тварин, покликаний об’єднати українців довкола гуманістичних цінностей та боротьби із жорстоким ставленням до тварин. Кілька сотень людей пройшли центральними вулицями міста зі своїми домашніми улюбленцями. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Всеукраїнський марш за права тварин одночасно пройшов у 20 містах України. У Львові учасники заходу зібрались поблизу Оперного театру та пройшли центральними вулицями міста до площі Ринок.

Волонтер Марія Ільчишин прийшла на марш із собакою Еммою, яка шукає господаря. Жінка розповіла, що на цей марш прийшла, аби в Україні був створений повний реєстр всіх домашніх тварин, щоб була створена зоополіція та гідне покарання живодерів.

«Сьогодні є багато доказів знущання над тваринами, які волонтери не можуть довести у суді. Також ми виступаємо проти використання хутра тварин, проти того, щоб в Україні відкривали хутряні ферми. Окрім цього, ми вимагаємо, щоб заборонили цирки з тваринами, а якщо є зоопарки, то там повинні бути належні умови для тварин», – сказала вона.

Громадський активіст Олексій Роговик також прийшов на марш із своїм собакою на ім’я Бруно. Він вважає, що становище тварин сьогодні в Україні є дуже складним, адже їх права не захищені.

«Ми проти того, щоб використовували хутро тварин для виготовлення тих чи інших товарів для людей. Сподіваємось, що цей захід допоможе змінити культуру людей та ставлення їх до тварин. Але в той же час є проблеми і на законодавчому рівні, є багато неврегульованих питань, пов’язаних із захистом тварин.  Тому ми звертаємось не лише до людей, а й до законодавців, бо вони сприймають це питання, як другорядне», – зазначив він.

Всі, хто прийшли на марш, мали можливість підписати Універсал, де прописані 8 основних цілей, які мають бути досягнуті до 2025 року. Підписи зі Львова, які і з інших міст, будуть передані до Києва для вручення представникам центральної влади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *