ОСТАННІ НОВИНИ

«Амазонки» у вишиванках продефілювали у львівському аеропорту

Дарина Смеречанська

|

У  Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у  межах мистецького проекту «Українські Амаzонки» відбувся унікальний етнопоказ за участі жінок-учасниць бойових дій на Сході України, волонтерок та військових журналісток. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Учасниці продефілювали у вбранні з вишитими мотивами відомих українських дизайнерів та у старовинних строях з колекцій традиційного вбрання з різних регіонів України.

Окрім того, у межах заходу представили експозицію 20 картин 7 сучасних живописців з усієї України.

“Я хочу, щоб самі Амаzонки вірили у цей проект. Якщо вони повірять, що він саме для них, для піднесення їхнього настрою, то тільки тоді він буде мати продовження. Я дякую їм. Дай Боже, щоб у нашій Україні і надалі були такі люди, які є нашою совістю, честю і гідністю. Низький їм уклін за все”, – наголосила радник Міністра інформаційної політики України з питань міжнародної інформаційної комунікації Марина Соботюк.

У приміщенні аеропорту розмістили мурали “Українські Амаzонки”, на яких зображено сучасних жінок-військових у строях з Півночі, Півдня, Заходу та Сходу України.

Зазначимо, що захід організували з метою підтримати моральний дух військових та провести урочистості до Дня захисника України, який святкують 14 жовтня.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *