ОСТАННІ НОВИНИ

Рева пообіцяв, що в грудні середня зарплата українців зросте до 10 тисяч

Олена Карп'юк

|

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що для того, аби в Україні зменшилась трудова міграція, необхідно, щоб зростав рівень доходів громадян. Відтак він наголосив, що вже у грудні середня зарплата українця має становити 10 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

За даними Держприкордонслужби, за кордоном на постійній основі працюють 3 мільйони 200 тисяч людей, і це є другою масштабною хвилею міграції. Під час першої хвилі у 90-х роках ця цифра сягала показника у 7 мільйонів.

Андрій Рева зазначив, що єдиний дієвий спосіб збереження кваліфікованих кадрів є наближення рівня доходів населення до показників тих країн, у які сьогодні українці виїжджають на заробітки.

«На сьогодні в перерахунку на гривні українські заробітчани в Польщі у середньому отримують 19 200 гривень на місяць. Для зменшення рівня трудової міграції, як я вже неодноразово казав, середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки, щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники», − розповів міністр.

Як повідомляв Львівський портал, у червні середня зарплата на Львівщині становила 8324 гривні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *