ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура вилучила із незаконного користування 7 га землі на Стрийщині

Дарина Смеречанська

|

На Стрийщині прокуратура повернула державі 7 га землі вартістю майже 7,5 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у

 

Так, рішенням Стрийського міськрайонного суду Львівської області задоволено два позови органів прокуратури області у інтересах держави до Стрийської державної адміністрації та низки громадян.

Зокрема, визнано незаконними і скасовано розпорядження райдержадміністрації, якими фізичним особам передано у приватну власність земельні ділянки (із земель запасу на території Долішненської сільської ради) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та особистого селянського господарства.

Також визнано недійсними державні акти на право приватної власності на землю і державну реєстрацію права власності на ці ділянки.

Суд погодився із позовними вимогами прокурора про те, що під час передачі громадянам у приватну власність спірних земельних ділянок не було враховано вимоги ст.ст. 20, 21 Земельного кодексу України щодо порядку встановлення і зміни цільового призначення земель.

Відтак, оскільки судові рішення набрали законної сили, прокуратурою вжито заходи до їх реального виконання та, як наслідок, цьогоріч у вересні до «Державного реєстру речових прав на нерухоме майно» внесено записи про скасування державних актів на право приватної власності на три земельні ділянки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *