ОСТАННІ НОВИНИ

Потяг чотирьох столиць вирушив у перший рейс напівпорожнім

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 28 вересня, Укрзалізниця випустила у перший рейс потяг чотирьох столиць Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига. Він вирушив заповнений лише на 55%. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Укрзалізниця».

 

«Це перший поїзд у незалежній Україні, який об’єднав одразу чотири столиці європейських держав. Він вже дев’ятнадцятий у сполученні Україна – ЄС. Пасажири мають змогу подорожувати залізницею до 8 країн Євросоюзу: до Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Болгарії, Відня, Литви та Латвії. Укрзалізниця відкриває нові маршрути, покращує сервіс для пасажирів. Розвиток нашої маршрутної мережі забезпечує конкурентність залізниці з авіаційним та автомобільним транспортом», – зазначив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов.

Загалом у складі поїзда чотирьох столиць курсує 10 вагонів, із них – 9 купе та 1 вагон класу люкс, також у 6-му вагоні купе розділяються на чоловічі та жіночі.

Станом на сьогодні вартість проїзду в поїзді №31/32 Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига від Києва до Риги у вагоні купе становить 2248,41 грн, у вагоні СВ – 4487,21 грн, від Києва до Вільнюса у вагоні купе – 1662,12 грн, у вагоні СВ – 3315,18 грн, від Києва до Мінська у вагоні купе – 1878,36 грн, у вагоні СВ – 3622,19 грн. Вартість проїзду зазначена з урахуванням вартості постільних речейта комісійного збору. Втім остаточна ціна квитка залежить від курсу швейцарського франка.

Новий потяг Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига вирушатиме зі станції Київ-Пасажирський о 14:07 год. та прибуватиме до Риги наступного дня о 09:05 год. У зворотному напрямку він вирушатиме об 11:10 год., а прибуватиме до столиці о 06:42 год.

При курсуванні в напрямку Риги поїзд робитиме зупинки о 23:35 год. у Мінську та о 00:25 год. у Вільнюсі. У напрямку Києва – о 15:48 год. у Вільнюсі та о 20:17 год. у Мінську.

Крім того, поїзд робитиме зупинки на станціях Словечно, Калінковічі, Жлобин, Молодечно, Сморгонь, Гудогай, Кяна, Шяуляй та Елгава.

Фото: Facebook Міністерства інфраструктури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *