ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на хабарі впіймали члена поліцейської комісії

Андрій Котенський

|

Під час отримання хабара затримали члена поліцейської комісії ГУНП у Львівській області, яка проводить відбір кандидатів на службу в нацполіцію шляхом співбесіди. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко.

 

За даними прокуратури, члена поліцейської комісії затримали вчора близько 12.00 при одержанні ним 500 доларів, які він вимагав за сприяння у працевлаштуванні у нацполіцію.

Водночас, за словами керівника поліцейської комісії із відбору кандидатів на посади поліцейських у поліції Львівської області Вікторії Балицької, мова йде про Володимира Марусяка, якому нібито передавав гроші родич кандидата задля отримання посади у правоохоронних органах. Сам затриманий стверджує, що його підставили.

«Передав гроші родич кандидата на посаду опера, начебто, за позитивне голосування за нього після співбесіди. Власне під час передачі 500 доларів Володимир був затриманий співробітниками Управління захисту економіки. Версія Володимира Марусяка про те, що його підставили», – повідомила вона.

Орієнтовно у п’ятницю відбудеться обрання міри запобіжного заходу.

Затримання Володимира Марусяка керівник комісії вважає несподіванкою.

«Знаю його два роки, відтоді як ми почали працювати в комісії. Під час співбесід із кандидатами він жодного разу ніякими діями чи словами не викликав у мене сумнівів у порядності. Ніколи не просив підтримати когось з кандидатів, і під час співбесід я не помітила з його боку необ’єктивності чи лояльності до когось із них. Володимир професійний та успішний адвокат із чудовою репутацією. Тому звістка про затримання мене вразила», – повідомила вона.

Стосовно кандидата, за підтримку якого начебто давали хабар Вікторія Балицька зазначила: «звичайний юнак, на питання по законодавству відповів, якихось сумнівів у його мотивації та готовності працювати поліцейським не викликав. Відтак одноголосно (5 голосів) був рекомендований для служби в поліції. Нічого підозрілого під час співбесіди із ним не було».

Як відомо, Діяльність поліцейської комісії регламентується 51 ст. закону України «Про Національну поліцію». У ГУНП у Львівській області до її складу входять Микола Величкович, Роман Рибіцький Сергій Богданов, Володимир Марусяк та Вікторія Балицька. Марусяк та Балицька є представниками від громадськості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *