ОСТАННІ НОВИНИ

Мінрегіон хоче позбавляти ліцензій недобросовісні будівельні організації

Олена Карп'юк

|

Мінрегіон посилить контроль над процесом ліцензування будівельних організацій, а також перегляне рішення щодо повернення йому функцій видачі сертифікатів атестованих виконавців будівельних робіт. Раніше, три роки тому, це повноваження передали саморегулівним організаціям. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

Як зазначив Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, саморегулівні організації дуже часто зловживають при навчанні та видачі сертифікатів спеціалістам за відповідними напрямами. А це призводить до розроблення неякісної проектної документації та надання експертних звітів щодо проектів будівництва.

«Ми будемо звертатися до Уряду з пропозицією розробки нормативного акта, який би передбачав механізм позбавлення сертифікатів недобросовісних спеціалістів», – наголосив Геннадій Зубко.

Також він запропонував Мін’юсту спростити процедуру будівельної амністії для маленьких будинків у сільській місцевості.

«Ми маємо прибрати з цього процесу обласні управління архітектури і викорінити можливі корупційні ризики. На жаль, ми знову почали відчувати блокування процесу надання відповідної дозвільної документації на місцевому рівні», – зауважив Геннадій Зубко.

Як повідомляв Львівський портал, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував масштабні перевірки компаній-забудовників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *