ОСТАННІ НОВИНИ

Викрили підпільне постачання води до окупованого Криму

Омелян Шевчук

|

Прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з Службою безпеки України зафіксувала та припинила незаконний відбір та транспортування води до сторону окупованого Криму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури АРК.

 

Свердловини, де здійснювався відбір, знаходяться за 15 метрів від лінії розмежування. За попередніми даними замаскована пластикова труба була прокладена до 2014 року та вела до промислового підприємства, яке знаходиться одразу за лінією розмежування.

«Під час досудового розслідування кримінального провадження відносно ПрАТ «Кримський Титан», прокуратурою та СБУ, проведено обшуки за місцезнаходженням двох свердловин у Каланчацькому районі Херсонської області, які згідно технічної документації призначалися виключно для видобутку підземних вод та їх постачання на вказане підприємство», – йдеться у повідомленні.

За результатами обшуків виявлено, що від однієї із свердловин пролягає прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованою територією АР Крим у напрямку заводу ПрАТ «Кримський Титан». За допомогою труб здійснювалося приховане та необліковане постачання води. Можлива потужність виявленої врізки в одній з свердловин – 250 кубометрів води на годину.

Зараз постачання води припинено. Прокуратурою АР Крим встановлюється коло осіб, які можуть бути причетними до здійснення таємного та необлікованого водопостачання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *