ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підприємець завдав одному з районних відділів освіти збитків на понад 83 тисяч гривень

Юлія Шпак

|

Підприємець на Львівщині завдав одному з районних відділів освіти збитків на понад 83 тисяч гривень, здійснивши поставку неякісної комп’ютерної техніки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

«Встановлено, що один із підприємців, перемігши у тендері, здійснив поставку неякісної комп’ютерної техніки одному з районних відділів освіти. Цей товар не відповідав вимогам тендерної документації. Внаслідок таких дій відділу освіти завдано матеріальної шкоди на суму понад 83 тис грн», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі також повідомляють, що вказаній особі інкримінували ч.2 ст.190 КК України – шахрайство (заволодіння чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди). Враховуючи визнання вини та повне відшкодування завданих збитків, стосовно бізнесмена скеровано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості.

У відомстві зазначають, що невідповідність ноутбуків не помітив і посадовець районного відділу освіти, який, відповідно до посадової інструкції, повинен був перевірити отриманий товар. Щодо цієї особи цьогоріч у вересні до суду теж скеровано обвинувальний акт.

Посадовець підозрювався у службовій недбалості (неналежному виконанні своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам), тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *