ОСТАННІ НОВИНИ

З «Львівгазу» через низькі зарплати масово звільняються кваліфіковані спеціалісти. Керівництво б’є на сполох

Соломія Григор'єва

|

Через низьку заробітну плату з початку року з ПАТ «Львівгаз» звільнились 342 кваліфіковані працівники. Керівництво підприємства б’є на сполох та обіцяє влаштувати пікет у Києві, щоб вирішити цю проблему, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Середня зарплата працівників компанії – 6400 грн, в той час, коли середня оплата праці по промисловості області становить 9000 гривень. Саме через це, за словами керівництва «Львівгаз», кваліфіковані працівники шукають іншу роботу або виїжджають на заробітки за кордон.

«ПАТ «Львівгаз» абсолютно не закликає піднімати зарплати за рахунок підняття ціни на газ. Чим вища ціна для споживачів, тим нам складніше працювати, бо буде більше боржників. Мало хто знає, що з тих майже 7 грн, які споживачів платить за кубічний метр газу, ми отримуємо лише 70 копійок, а решта коштів йде державну компанію НАК «Нафтогаз України». Ми хочемо простого перерозподілу коштів в межах 10 копійок, це б повністю вирішило нашу проблему», – сказав сьогодні, 25 вересня, на прес-конференції голова правління ПАТ «Львівгаз» Юрій Войсович.

Найбільш затребуваними спеціальностями у компанії є слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, слюсарі з аварійно-відновлювальних робіт, електрогазозварники, монтери, інженери, контролери, тощо.

«Якщо куб газу коштує 7 грн, то нам йде 70 копійок. З цих 70 копійок всього 20 йде на заробітну плату. Решта 50 коп. йде на інвестпрограми, заміну лічильників, ремонти мереж, придбання палива. За два роки жодних змін з тарифом у нас не було. Ми вимагаємо перерозподілу, адже масові звільнення є не лише у  Львівській області, а й по всій Україні. Зараз Нафтогаз отримує за блакитне паливо 4,94 грн. Думаю, що 4,74 грн їм було б достатньо, а цих 20 копійок перерозприділити нам, щоб можна було виплачувати людям достойну зарплату», – додає голова профкому ПАТ «Львівгаз» Сергій Копанічук.

Виправити ситуацію може набуття чинності прийнятої 14 червня НКРЕКП тимчасової методики визначення та розрахунку тарифу на розподіл газу. Але вона досі не вступила в силу, оскільки її не публікує урядове видання «Урядовий кур’єр». У випадку подальшого ігнорування вимог профспілок, працівники галузі обіцяють почати акцію протесту.

«Профспілка попередила про всеукраїнську акцію протесту, яка пройде у Києві під НКРЕКП 2 жовтня. Ми будемо звозити туди наших працівників, щоб на нас звернули увагу, бо звернення ніякого результату не дали», – зазначив Сергій Копанічук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *