ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підприємця оштрафували на понад півмільйона гривень за неоформлених вантажників

Юлія Шпак

|

На Львівщині  підприємця оштрафували на суму 558 450 грн, яка використовувала працю неоформлених працівників. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Держпраці у Львівській області.

 

«Під час інспекційного відвідування інспектори праці зафіксували п’ятеро осіб, що виконували трудові функції без оформлення трудових відносин. Зокрема вони розвантажували залізничні вагони зі щебенем. Відтак, на підставі на абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України на підприємця винесено постанову про накладення штрафу», – йдеться у повідомленні.

У відомстві також нагадують, що відповідно до вимог частини третьої статті 24 КЗпП України, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *