ОСТАННІ НОВИНИ

Коли цвіте папороть та Севільський цирульник: чим Львівська опера дивуватиме цього тижня?

Соломія Григор'єва

|

Цього тижня Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії  Крушельницької покаже своїм глядачам три опери та один концерт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

Вівторок, 25 вересня – опера «Запорожець за Дунаєм»

Перша українська опера «Запорожець за Дунаєм» прославила Семена Гулака-Артемовського на весь світ. Сюжет опери переносить глядача у володіння турецького султана, який частенько, переодягнувшись в одяг простолюдина, прогулювався по своїх землях. Одного разу він зустрів запорізького козака Івана Карася і запросив його в гості. Славний запорожець, сном-духом не відаючи, у кого він гостював, випросив у султана вольну і собі, і всім задунайським запорожцям.

Опера продовжує жити повноцінним сценічним життям завдяки своїй неповторній красі і є  міцним підґрунтям національному оперному мистецтву.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Запорожець за Дунаєм

П’ятниця – 28 вересня, Субота – 29 вересня – фольк-опера-балет «Коли цвіте папороть»

Фольк опера-балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича – явище унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення. Наш театр узяв на себе сміливість яскраво й  феєрично зреалізувати неймовірно красиве мистецьке полотно, зіткане з фольклорних мотивів, поданих сучасною музичною мовою.

У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про  волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Коли цвіте папороть

Неділя, 30 вересня – концерт «FRANCE LYRIQUE» (Дзеркальна зала)

Концерт сестер Ольги та Наталії Пасічник «FRANCE LYRIQUE». Оперні співачки підкорили кращі сцени Європи, а вже цього тижня виступатимуть у Львові!

У програмі виступу пролунають твори Клода Дебюссі, Моріса Равеля та Франсіса Пуленка

Ольга Пасічник – сопрано
Наталія Пасічник – фортепіано

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – FRANCE LYRIQUE

Неділя, 30 вересня – опера «Севільський цирульник»

«Севільський цирульник» Д. Россіні – одна з кращих комічних опер з цікавою і захоплюючою історією. В основі лібрето запозичена у драматурга-сатирика Бомарше історія про графа Альмавіву і винахідливого цирульника Фігаро, який допомагає своєму патрону одружитися на чарівній Розіні всупереч підступам її сластолюбного опікуна.

У на сцені Львівської опери виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням  – Севільський цирульник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *