ОСТАННІ НОВИНИ

Артисти Львівської опери покажуть п'ять всесвітньо відомих постановок

Соломія Григор'єва

|

У Львівському національному академічному театру опери та балету імені Соломії Крушельницької з 20 по 23 вересня відбудеться чимало цікавих вистав та концертів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Четвер, 20 вересня опера «Наталка-Полтавка»

«Наталка-Полтавка» – опера Миколи Лисенка за п’єсою Івана Котляревського. Сюжет опери приваблює щирою любов’ю до простого народу, оптимізмом, реалістичним відображенням сільського життя.

Класична історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український театр на початку ХІХ століття. Її знає кожен школяр, але не кожен слухав народні мелодії в обробці Лисенка і чарівливі голоси талановитих співаків в ролях головних героїв: Наталки, Петра, Терпилихи, Возного, Виборного і Миколи.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Наталка-Полтавка

П’ятниця, 21 вересня – опера «Дон Паскуале»

Герої опери «Дон Паскуале» – старий самотній багатий чоловік дон Паскуале, його племінник Ернесто, дотепний лікар Малатеста, молода красива вдова Норіна – опиняються в пікантній ситуації, гостроту якої може зняти лише розіграш, жарт. Саме вони розрубують гордіїв вузол, і кожен із персонажів полегшено зітхає, не тримаючи ні на кого зла. А глядачі отримують величезний заряд позитивної енергії.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Дон Паскуале

Субота, 22 вересня – опера «Сільська честь»

«Сільська честь» – вистава про любов та пристрасть, про ревнощі і зраду. Головна героїня опери, покинута своїм коханим і засліплена ревнощами, намагається будь-якими способами повернути його, але її дії призводять до загибелі нареченого.

Чарівна з перших тактів музика Масканьї – це справжнє відкриття для меломанів: яскраві  мелодії, чудові хорові номери та ансамблі.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Сільська честь

Неділя, 23 вересня – музична казка «Попелюшка»

В основі нашого музичного твору лежить добре відома казка «Попелюшка» – про працьовиту дівчинку, злу мачуху та її ледачих дочок – Колючку і Злючку. Добра повчальна історія продовжує радувати і дивувати маленьких та дорослих.

Початок о 12.00. Квитки за посиланням – Попелюшка

Неділя, 23 вересня – концерт «Знані і незнані сторінки альтової музики» (Дзеркальна зала)

«Знані і незнані сторінки альтової музики» презентує один із найвідоміших польських виконавців на альті Марчін Муравскі. Він записав понад 20 дисків із творами різних композиторів та епох, в тому числі, багато першовиконань.

На концерті у Дзеркальній залі Львівської опери Муравскі представить програму з творів польських композиторів – Ф.Шопена, Г.Венявського, та менш знаного українською публікою – В.Гавронського. Партію фортепіано виконає відома львівська піаністка – Оксана Рапіта.

Виконавці: Марчін Муравскі – альт (Польща) та Оксана Рапіта – фортепіано (Україна)

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – Знані і незнані сторінки альтової музики

Неділя, 23 вересня – опера «Севільський цирульник»

«Севільський цирульник» Д. Россіні – одна з кращих комічних опер з цікавою і захоплюючою історією. В основі лібрето запозичена у драматурга-сатирика Бомарше історія про графа Альмавіву і винахідливого цирульника Фігаро, який допомагає своєму патрону одружитися на чарівній Розіні всупереч підступам її сластолюбного опікуна.

У Львівському оперному театрі виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Севільський цирульник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *