ОСТАННІ НОВИНИ

Американські фахівці поділилися досвідом з колегами Академії сухопутних військ

Омелян Шевчук

|

На базі Національної академії сухопутних військ тривають курси підготовки сержантів для призначення їх на посади інструкторів-вербувальників (фахівців з відбору кандидатів на військову службу за контрактом). Американські фахівці з рекрутингу поділилися досвідом зі своїми українськими колегами. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Як розповів начальник відділу комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Володимир Єременко, цього року військові комісаріати чотирьох областей (Рівненської, Дніпропетровської, Одеської та Чернігівської) переформатовуються на Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. На базі Національної академії сухопутних військ вже підготовлено близько двох сотень вербувальників для цих областей.

«І зараз на цих курсах ми готуємо групу з близько півсотні військовослужбовців. Відмінністю цієї групи є те, що до її складу увійшли представники не лише Сухопутних військ, але й Десантно-штурмових військ, Повітряних сил, Військово-морських сил, а також Сил спеціальних операцій. Після завершення курсу всі вони будуть призначені на посади інструкторів-вербувальників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки й працюватимуть виключно в інтересах свого виду або роду військ», – каже офіцер.

На ці курси організатори запросили американських військовослужбовців, які представляють Коледж рекрутингу та утримання персоналу сухопутних військ ЗС США. Вони викладають свою методику відбору, розповідають яким чином працювати із потенційними кандидатами, в якому місці і за якою методикою проводити вербування й рекламувати військову службу за контрактом.

Так, американські фахівці ознайомили своїх українських колег із структурою рекрутингу у США, переліком необхідних для цього документів, розповіли, як відбувається аналіз ресурсу кандидатів й управління списками контактів. Також низку занять було присвячено організації вивчення зони проведення агітації, ринковій розвідці, плану роботи рекрутера. Окрім цього, чималу зацікавленість наших військових привернули практичні заняття із пошуку кандидатів, проведення з ними телефонних розмов й проведення бесід тощо.

Під час проведення занять учасники жваво обмінюються думками й цікавляться нюансами цієї професії, а організатори розраховують на подальшу плідну співпрацю – зокрема подібний курс заплановано провести й наступного року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *