ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проходить засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС

Олена Карп'юк

|

Протягом 17-21 вересня у Львові триває Восьме засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом (ПКА). Участь у ньому беруть народні депутати, депутати Європейського Парламенту, представники Кабміну та ЄС. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Програма засідання передбачає також круглий стіл за участю представників національних меншин, зустріч із місцевою владою, представниками малого та середнього бізнесу, студентами та проведення конференції на тему впровадження антикорупційної реформи. Також офіційні зустрічі відбудуться в Івано-Франківську та Києві.

Під час заходів порушать актуальні питання відносин України з ЄС та перспективи подальшого поглиблення відносин між ЄС та Україною. Окрему увагу буде приділено питанню транскордонного співробітництва, безпекової та гуманітарної ситуації на сході України та в Криму, питанням національних меншин та етнічних груп, а також розвитку українських міст.

«Наше завдання, перебуваючи тут, подивитись, як виконується договір про асоціацію. І мушу визнати, що ми бачимо значний прогрес у виконанні деяких рекомендацій. Ваші успіхи в проведенні реформ вражають. Окрім того, приємно відчувати проєвропейські настрої. Очевидно, що ви розумієте переваги у співпраці з ЄС та можливості від такої співпраці для своєї країни», – зазначив співголова Парламентського комітету Україна ЄС Даріуш Розатті.

За результатами Восьмого засідання ПКА буде прийнято Заключну Заяву та рекомендації.

Фото: Львівська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *