ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові охоронці ЛАЗу побили перехожого-будівельника. На заводі інформацію спростовують

Наталя Дуляба

|

Цієї суботи, 15 вересня, двоє чоловіків, які назвались охоронцями Львівського автобусного заводу, побили на вул. Стрийській працівника будівельної компанії. Про це Львівському порталу повідомив потерпілий, працівник будівельної компанії «Віп-Альянс» Орест Гуменчук.

 

Як розповів Орест Гуменчук, двоє невідомих, представившись охоронцями ЛАЗу, напали на нього відразу неподалік від заводу.

«В суботу вдень я вийшов з роботи, перейшов підземний перехід на вул. Володимира Великого – Стрийській. Як тільки я вийшов  з переходу, мене зустріли двоє невідомих чоловіків, які представились охоронцями ЛАЗу. Вони стали говорити, що в цей же день я нібито бігав третім поверхом автобусного заводу і щось звідти крав.

Я пояснював, що вони мене з кимось сплутали, бо я в цей день працював, навіть пропонував їм піти й перепитати моїх співробітників. Коли цим чоловікам набридло мене слухати, вони почали битись. Один із них бив мене металевим прутом по голові», – зауважив Орест Гуменчук.

Після інциденту чоловік звернувся за допомогою до медиків, а згодом написав заяву в поліцію.

«Я викликав поліцію на місце події одразу після інциденту, але вона так і не приїхала. Тому я вирішив поїхати в лікарю. На щастя, струсу мозку не маю, але травму отримав достатньо серйозну – медики зашивали мені голову. Зараз почуваюся більш-менш нормально, щоправда, ще болить голова. Також я написав заяву в поліцію, у Сихівському райвідділі запевняють, що працюють над цим питанням», – додав Орест Гуменчук.

Водночас директор «Віп-Альянсу» Олег Середа розповів Львівському порталу, що у день побиття родичі та співробітники Ореста Гуменчука приходили на завод, аби поскаржитись на охоронців, однак на територію їх так і не впустили. А невдовзі після цього у будівельну компанію «Віп-Альянс» звернувся начальних внутрішньої охорони ЛАЗу з пропозицією оплатити лікування потерпілого.

«В суботу ми разом з родичами Ореста та іншими працівниками вирішили поїхати на завод, щоб розібратися у цій ситуації. В’їзд на територію охороняє приватна фірма «Ефорт», її працівники нас так і не впустили, хоча ми бачили, що про наш візит вони комусь доповідають. Під входом ми даремно прочекали три години.

Через кілька днів до мене подзвонив начальник внутрішньої охорони ЛАЗу і пропонував оплатити лікування Ореста Гуменчука. Від такої пропозиції потерпілий відмовився, сказав, що дасть собі раду сам. Потім до мене знову дзвонив цей начальник охорони ЛАЗу, казав, що охоронці, які побили Ореста, хочуть принаймні вибачитися перед ним», – зауважив Олег Середа.

Зазначимо, що в’їзди на територію ЛАЗу охороняє приватна фірма «Ефорт», а за порядком на самому заводі стежить його внутрішня охорона. Саме працівники внутрішньої охорони, за словами Олега Середи, й побили працівника «Віп-Альянсу» Ореста Гуменчука.

Львівський портал звернувся у Львівський автобусний завод, аби керівництво прокоментувало цю ситуацію. Однак там зазначили, що про інцидент із побиттям будівельника нічого не знають.

«Жодного подібного інциденту за участі наших співробітників не було. Ми перевірили всіх працівників, ніхто участі в таких інцидентах не брав», – запевнив керівник відділу продажу Львівського автобусного заводу Олександр Бондаренко.

Також Львівський портал звернувся у Сихівський райвідділ поліції, аби з’ясувати, чи відкрили правоохоронці кримінальну справу за фактом побиття Ореста Гуменчука. Наразі ця інформація встановлюється.

Зауважимо, що згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, правоохоронці зобов’язані протягом 24 годин з часу повідомлення про злочин внести відомості у Єдиний державний реєстр досудових розслідувань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *