ОСТАННІ НОВИНИ

На зарплату освітянам додатково потрібно 176 мільйонів: де у області ситуація найкритичніша

Соломія Головіна

|

За інформацією місцевих відділів освіти та експертизи місцевих бюджетів, проведеної департаментом фінансів Львівської ОДА, додаткова потреба в коштах освітньої субвенції для області становить 176 млн грн. Про це сьогодні, 18 вересня, під час сесійного засідання Львівської облради повідомила директор департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Власне, як поінформувала посадовиця депутатів, найбільш критична ситуація  із потребою бюджетних призначень на виплату зарплати працівникам освіти на 2018 рік у містах: Львові – 74 млн грн, Бориславі – 10 млн грн, Дрогобичі – 21 млн грн, Самборі – майже 12 млн грн, Червонограді – 5 млн грн; об’єднаних територіальних громадах: Гніздичівській – майже 2 млн грн, Щирецькій – 3 млн грн, Воютицькій – 4 млн грн.

Дефіцит коштів освітньої субвенції виник через неврахування у формулі розрахунку поділу класів на групи за наповнюваності більше як 28 учнів у класі при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах за індивідуальною формою.

Львівська ОДА звернулася до Кабміну, Мінфіну, Міносвіти про надання в поточному році місцевим бюджетам області додаткового фінансового ресурсу на зарплату педагогічним працівникам.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *