ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина продовжує лідирувати серед областей за кількістю хворих на кір

Олена Карп'юк

|

Протягом минулого тижня в Україні на кір захворіли 440 людей – 187 дорослих і 253 дитини. Лідером за кількістю хворих залишається Львівщина. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

 

Із початку року на кір загалом захворіли 31 123 українців – 12 752 дорослих і 18 371 дитина. Найбільше хворих медики й надалі фіксують у Львівській області. Тут за дев’ять місяців 2018 року на кір захворіли 6 078 людей: 1 906 дорослих і 4 172 дитини.

Друге місце за рівнем захворюваності займає Закарпатська (3 069 людей), слідом йдуть Івано-Франківська (2 833 людини), Одеська області (2 422 людини), місто Київ ( 2 181 людина) та Тернопільська область (1 678 людей).

Від ускладнень кору від початку року в Україні померли 13 людей: дев’ятеро дітей і четверо дорослих.

Зазначимо, кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, знаходяться у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація.

Відтак батькам нагадують: якщо вашій дитині скоро виповниться 1 рік або 6 років, їй необхідно зробити щеплення відповідно до календаря. Якщо ж дитина пропустила першу чи другу дози вакцини КПК за графіком, або ви не пам’ятаєте, коли і які щеплення ви робили дитині, зверніться до медичного закладу, щоб якнайшвидше отримати безоплатне щеплення. Тепер зробити безоплатне щеплення КПК та надолужити пропущені дози вакцини можна усім дітям до 18 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *