ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч на облік у області взяли 324 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах

Соломія Головіна

|

На обліку Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» у Львівській області перебувають 1134 особи.  Про це сьогодні, 17 вересня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив  начальник служби у справах дітей Володимир Лис, передає Львівський портал.

 

За даними статистичного управління, в області проживає 485 тисяч 341 дитина.  Серед них, як зауважив Володимир Лис, 1134 дитини перебувають в базі Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» (всеукраїнський облік дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, і сімей потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів).

Водночас посадовець додав, що це становить 0,2% від дитячого населення Львівської області.

Якщо говорити про категорії: 1045 дітей проживають в сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, 21 дитина самовільно залишила місце постійного проживання, 16 дітей позбавлені батьківського піклування, 52 дитини зазнали насилля в сім’ї.

«А є райони, де діти більше трьох років перебувають на обліку в складних життєвих обставинах. Це говорить про те, що в районах недостатньо проводиться робота з такими родинами і ці діти не знімаються з обліку», – зауважив начальник служби у справах дітей ЛОДА.

Так, у Яворівському районі 35 дітей з 67 перебувають на обліку більше трьох років, у Золочівському 36 дітей з 52 перебувають на обліку більше двох років, у Городоцькому районі 50 дітей з 61 перебувають на обліку більше трьох років.

Окрім цього, Володимир Лис поінформував, що цього року на облік поставлено 324 дитини.

«Із них у 281 випадках батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, 36 дітей потерпають від насилля в сім’ї, 6 дітей систематично залишають місце проживання, 1 дитина переміщена з тимчасово окупованої території», – розповів посадовець.

Додавши, що при цьому було знято з обліку 219 дітей.

«26 дітей у зв’язку з досягненням повноліття, 56 отримали статус таких, що позбавлені батьківського піклування, 137 дітей у зв’язку зі зникненням підстав для перебування на такому обліку», – зазначив начальник служби у справах дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *