ОСТАННІ НОВИНИ

Триметрові гори ТПВ на сміттєвих майданчиках в Дрогобичі. Активісти грозяться їхати на Київ

Соломія Головіна

|

Обласну владу просять взятися за вирішення сміттєвої проблеми Дрогобича. Місцеві активісти грозяться їхати до Києва, щоби їх почули і там. Про це сьогодні, 17  вересня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила ініціатор створення ГО «Чистий двір – чисте місто» Олександра Лисак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами, мало того, що набула свого апогею сміттєва блокада Дорогобиччини, – почалися сміттєві бунти у різних мікрорайонах міста.

«Розсипають на дороги і … підпалюється сміття, перевертають сміттєві контейнери на дороги і таким чином йде блокування під’їздних шляхів до сміттєвих майданчиків. Паралельно з цим йде збір підписів під різного роду документами мешканців Дрогобича, яких спрямовують на розрив відносин з КП КМГ Дрогобича і.т.д., тобто твориться повне безвладдя і анархія в місті», – пояснила Олександра Лисак.

Відтак активістка з Дрогобича резюмувала, що спостерігається повна юридична та правова обструкція міської влади  різними державними гілками влади.

«Правова гілка влади саботує тим, що не приймаються рішення судів, які необхідні, щоб здійснити правові дії по наведенню законного порядку у взаємовідносинах між Броницею та Дрогобичем…На втілення в життя  рішення суду про розблокування сміттєзвалища у поліції Дрогобича не виявилося бажання. Поліція самоусунулась від виконання своїх прямих обов’язків і в моменті намагання виконати ухвалу суду про припинення блокади, не допомогла судовиконавцю. Не допомогла і в часі так званого «сміттєвого бунту», – мовиться у зверненні активістів до керівництва ЛОДА.

Як зауважила Олександра Лисак, в результаті  в Дрогобичі сміттєві майданчики завалені ТПВ до 3 м висоти.

«Сморід уже не час від часу забиває дихання, а є постійним тяжким запахом. На кожну 1000 людей по 1,5-2 сміттєвих майданчик а з сотнями тонн сміття», – наголосила активістка.

Додавши, що міська влада залишилась без законних владних повноважень і можливостей привести місто в належний стан.

«Гроші з бюджету міста вимиваються мільйонними сумами на вивіз сміття, а насправді скромний бюджет Дрогобича не в силах витримати таке марнотратство», – йдеться у заяві активістів.

Відтак дрогобицькі активісти  просять обласну владу врегулювати ситуацію і грозяться їхати шукати підтримки у Києві.

«Збираємо делегацію шанованих мешканців Дрогобича до Києва: у ВРУ, КМУ і Президента України, щоб захистити  своє право на життя … без інфекцій, щурів і смороду», – мовиться у зверненні.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка зауважив, що для цього є міський голова, який власне і мав би займатися вирішенням проблем міста і якого для цього і обирали жителі. На це активістка відказала, мовляв, у мера Дрогобича «зв’язані руки».

Раніше Львівський портал інформував про те, що міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до голови Львівської ОДА з проханням оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв`язку зі сміттєвою блокадою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *