ОСТАННІ НОВИНИ

На укріплення аварійної стіни храму святого Іллі витратили більше мільйона гривень

Олена Карп'юк

|

У Львові укріпили аварійну підпірну стінку храму св. Іллі (УГКЦ), що на вул. Дорога Кривчицька, 113. На ці ремонтні роботи з міського бюджету витратили більше 1,1 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії.

 

Внаслідок довготривалої експлуатації церкви св. Іллі, що розташована у мікрорайоні Кривчиці, на зовнішніх стінах церкви з’явились численні вертикальні тріщини, довжиною від 2 до 12 м. Такі ушкодження знайшли і всередині будівлі, також деформувались окремі частини храму.

«Ці тріщини почали з’являтися через зсув схилу, на якому побудований храм. Тому щоб унеможливити подальше руйнування будівлі і попередити аварійну ситуацію, було замовлено інженерно-геологічні дослідження та топографічне знімання території і церкви святого Іллі», – йдеться у повідомленні.

Проектно-кошторисну документацію витовила НДІ «Проектреконструкція», а всі ремонтні роботи виконувало ПП «Буделектромонтаж».

Зазначимо, храм св. Іллі збудували на місці первісної дерев’яної церкви 1698 р. Дослідники припускають, що церква була споруджена на місці поганського капища, де поклонялися Перуну.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *