ОСТАННІ НОВИНИ

В суботу у Львові стартує Європейський тиждень мобільності. Програма

Олександр Косик

|

Львів уже ввосьме долучатиметься до проведення Європейського тижня мобільності. Цього року його проведення є чи найбільш актуальним за всі роки. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Стартує Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) 15 вересня у Урбан бібліотеці (вул. Устияновича, 4) у форматі Urban Café, де представники міської влади та іноземні гості із Швейцарії та Німеччини зможуть розказати і показати, як планують зменшувати транспортне навантаження Львова, ділитимуться ідеями та чекатимуть дискусії від містян. На відкриття ЄТМ запрошують не тільки урбаністів, але і зацікавлених львів’ян.

А поки дорослі дискутуватимуть, для дітей організували велозабави, які відбуватимуться  15-16 вересня у парку І. Франка. Організатори свята «Колесо Вітрів». У суботу в парку з двоколісним транспортом чекають усіх львів’ян від 14-21 року.  Організатори обіцяють цікавий велоквест містом, із завдань: орієнтування, знання історії та краєзнавство. А найменших від 3 років, із своїми велосипедиками вже чекатимуть у неділю, також у парку Франка. Для малечі придумали 6 різних конкурсів, де найкращих обиратимуть поліцейські із велопатруля.

У рамках ЄТМ також заплановані зустрічі та дискусії в Урбан бібліотеці, де обговорюватимуть транспортну еволюцію Європейських міст, аналізуватимуть попередні стратегії Львова та транспортні проблеми Тренери також планують провести зустрічі із водіями маршруток, де їх навчатимуть етики поведінки із пасажирами.

З понеділка 17 вересня  поліція і активісти навчатимуть правил поведінки їзди на велосипедах дітлахів у школах, та різноманітних компаніях . Це така своєрідна підготовка до 20 вересня, де усіх львів’ян попросять пересісти із приватних авто і поїхати на роботу велосипедом. Саме цього дня відбуватиметься осіння акція Велосипедом на роботу. Львів’ян запрошують приїхати на велосипеді на сніданок на пл. Ринок до фонтану Нептуна з 8 до 9 ранку. На учасників чекає багато приємних сюрпризів, серед який запашна кава та конкурси від Next bike. До речі, пересісти на двоколісний транспорт у цей день спробують депутати та чиновники міської ради.

Закінчиться тиждень європейської мобільності 21-22 вересня на площі Митній . Там для львів’ян організують різноманітні активності. Зокрема,  фестиваль вуличної  їжі, виставка альтернативного транспорту, різноманітні тренінги, фільми про мобільність  тощо.

Кульмінацією ЄТМ є «День без автомобіля», під час якого міста-учасники виділяють одну або декілька зон виключно для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту. У 2017 році 1352 міста відзначили День без авто.  Його запланували на  22 вересня.

Детальніше про заходи слідкуйте на сторінці у Фейсбук: https://www.facebook.com/EMWLviv та на сайті: www.mobility.lvivcity.gov.ua

Додамо, Європейський Тиждень Мобільності у Львові організовується в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», яке виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», та КУ Інститут міста. Партнерами заходу є Next bike та Львівська асоціація велосипедистів.

Програма заходів Європейського тижня мобільності у Львові 2018

Дата Місце Захід
15-16 вересня, 13:00 Парк ім. І. Франка Дитячі велозабави
15, 18-20 вересня Урбан бібліотека, вул. Устияновича 4 Urban Café: стала мобільність

15 вересня, 13:00 – План сталої мобільності Львова: знайомство з експертами

18 вересня, 18:30 – Еволюція міської мобільності у Європі

19 вересня, 18:30 – Транспортні стратегії Львова і реальність

20 вересня, 18:30 – Чи “стане” Стрийська?

17 – 21 вересня школи Львова Правила їзди на велосипеді в школах
17 – 21 вересня компанії Львова Правила їзди на велосипеді в компаніях
20 вересня

8:00 – 9:00

Пл. Ринок, фонтан Нептуна Осінній день велосипедом на роботу
22 вересня обсерваторія, смт. Брюховичі велосипедна екскурсія «В гості до Сатурна»
21 вересня,

18:00 – 21:00
22 вересня,
13:00 – 22:00

Пл. Митна Вуличне свято на пл. Митній
деталізована програма згодом
22 вересня   День без автомобіля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *