ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський оперний театр запрошує насолодитись різноманіттям оперних постановок

Юлія Шпак

|

У Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії  Крушельницької цього тижня глядачам покажуть три неймовірно цікаві, проте дуже різні опери. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

Середа, 12 вересня – опера «Дон Паскуале»

Герої опери «Дон Паскуале» – старий самотній багатий чоловік дон Паскуале, його племінник Ернесто, дотепний лікар Малатеста, молода красива вдова Норіна – опиняються в пікантній ситуації, гостроту якої може зняти лише розіграш, жарт. Саме вони розрубують гордіїв вузол, і кожен із персонажів полегшено зітхає, не тримаючи ні на кого зла. А глядачі отримують величезний заряд позитивної енергії.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Дон Паскуале

П’ятниця – 14 вересня, Неділя – 16 вересня – опера «Аїда»

У задушливому пустельному ландшафті, під нескінченно жарким небом склалася любовна піраміда: полонена ефіопська царівна Аїда, полководець Радамес і мстива цариця Амнеріс жадають повітря і любові. Потреба в щирості і справжніх почуттях змушує героїв діяти будь-якими засобами…

У Львівській опері виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – «Аїда»

Неділя, 16 вересня – опера «Наталка Полтавка»

«Наталка-Полтавка» – опера М. Лисенка за п’єсою І. Котляревського. Сюжет опери приваблює щирою любов’ю до простого народу, оптимізмом, реалістичним відображенням сільського життя.

Класична історія про любов і вірність за п’єсою, з якої починався український театр на початку ХІХ століття. Її знає кожен школяр, але не кожен слухав народні мелодії в обробці Лисенка і чарівливі голоси талановитих співаків в ролях головних героїв: Наталки, Петра, Терпилихи, Возного, Виборного і Миколи.

Початок о 12.00. Квитки за посилання – Наталка Полтавка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *