ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні - Всесвітній день надання першої допомоги

Юлія Шпак

|

Щорічно, з ініціативи національних організацій – Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, у другу суботу вересня відзначається Всесвітній день надання першої допомоги (World First Aid Day).  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Перша долікарська допомога — це комплекс швидких та простих  дій, спрямованих на збереження здоров’я і життя потерпілого. Не завжди швидка допомога прибуває першою на місце події. Тому, в умовах дефіциту часу і нерідко за відсутності людей з медичною освітою, вміння кожного з нас надати першу домедичну допомогу потерпілому може зіграти вирішальну роль у порятунку життя людини. Існує ряд професій, які зобов’язують вміти і надавати таку допомогу: поліцейські, співробітники служби надзвичайних ситуацій, фармацевтичні працівники, провідники пасажирських вагонів, бортпровідники.

Мета надання першої медичної допомоги – проведення потерпілому необхідних термінових медичних заходів для порятунку його життя, зменшення його страждань і попередження розвитку можливих ускладнень.

Працівники Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф цілодобово забезпечують надання в оптимальному обсязі та в найкоротші терміни, кваліфікованої екстреної медичної допомоги при травмах та раптових захворюваннях, транспортування пацієнтів, що потребують невідкладної допомоги до стаціонарних закладів охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *