ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському палаці мистецтв виявили фінансові розтрати

Омелян Шевчук

|

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби виявили у Львівському палаці мистецтв неефективні фінансові операції на 1,9 млн грн та втрати 820,2 тис.грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Західного офісу Держаудитслужби.

 

За даними відомства, львівські аудитори провели державний фінансовий аудит діяльності Комунального закладу культури Львівської обласної ради Культурно-мистецький центр «Львівський Палац мистецтв» за період з 01.01.2014 по 30.06.2018 і виявили ряд чинників, які негативно вплинули на ефективність управління закладом.

«Внаслідок неефективних дій попереднього керівництва закладу непродуктивно витрачено 1350,0 тис.грн. За ці кошти у 2015 – 2016 рр. придбано матеріали та обладнання для влаштування в будинку котельні на твердому паливі, однак і досі котельню не введено в дію і потреби у такій котельні вже немає», – йдеться у повідомленні.

Львівський палац мистецтв також уклав низку угод про надання в оренду вільних площ закладу для проведення культурно-мистецьких заходів за вартістю, меншою від розміру фактично здійснених витрат на їх проведення. Як наслідок, втрачено можливість додатково отримати доходи на загальну суму 597,1 тис. грн. При цьому, отримуючи орендну плату, заклад не перераховував до обласного бюджету обов’язкову частку орендної плати, що призвело до недоотримання доходів обласним бюджетом в загальній сумі 501,1 тис. гривень.

«Встановлено порушення при нарахуванні і виплаті працівникам закладу заробітної плати: у 2014 році завищено асигнування на оплату праці на суму 123,0 тис.грн та упродовж досліджуваного періоду зайво витрачено 145,9 тис. гривень.

За результатами державного фінансового аудиту діяльності керівництву палацу мистецтв надано 12 пропозицій (рекомендацій), які сприятимуть раціональному і ефективному управлінню закладом та покращанню фінансової дисципліни», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *