ОСТАННІ НОВИНИ

Школярам просто неба провели майстер-клас з надання першої домедичної допомоги

Євгенія Карвацька

|

Сьогодні, 7 вересня, у Львові біля входу в міську раду для школярів 9−10 класів провели майстер-класи з надання першої домедичної допомоги потерпілим при дорожньо-транспортних пригодах. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Організаторами заходу була Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста. Під час акції провели майстер-класи з  надання першої допомоги при ДТП, проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, рани та транспортування потерпілого.

За словами тренера по наданню першої допомоги Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста Ірини Валько, ця акція присвячена Всесвітньому дню Першої допомоги, який відзначатимуть завтра.

«Ми показуємо школярам, як врятувати життя іншої людини, яка потребує цієї допомоги, бо до приїзду «швидкої» вона може не дожити. Ми показуємо, що робити при зупинці серця та при травмах, які отримала людина у випадку аварії. Окрім цього, наші волонтери розповідають дітям, як поводитися, коли розпочалася кровотеча, а також вони навіть мають змогу самостійно зупиняти кровотечу. Тому для дітей такий майстер-клас є дуже пізнавальним, адже будь-яка ситуація може застати нас несподівано», – розповіла вона.

Учениця львівської школи №8 Анастасія Федьків розповіла, що майстер-клас їй дуже сподовався, оскільки вона могла на манекені повчититися, як надавати домедичну допомогу.

«Я знаю про надання першої медичної допомоги, оскільки я пластую і нам розказували, як надавати домедичну допомогу. На цьому майстер-класі я вчилася на манекені, що робити, коли людина перестала дихати, і що робити, коли в людини перестало битися серце. На мою думку, такі заходи варто проводити, бо навіть у віці, в якому ми зараз є – 14 років, ми маємо знати, як надавати домедичну допомогу, адже у житті може статися різне», – додала школярка.

Також Ірини Валько дала кілька важливих порад, як діяти, коли поблизу вас людина, яка потрапила в надзвичайну ситуацію:

  • Перше, що потрібно зробити – не розгубитися та виклакати швидку медичну допомогу;
  • Підійти до людини, якщо вона при свідомос ті, та запитати, чи їй потрібна допомога;
  • Надавати допомогу підручними засобами та просити перехожих про допомогу;

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *