ОСТАННІ НОВИНИ

Солістка Львівської опери стала Народною артисткою України

Олена Карп'юк

|

Провідна солістка Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Світлана Мамчур отримала почесне звання «Народний артист України». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

Колектив театру подав документи на присвоєння артистці цього звання минулого року. А цьогоріч 23 серпня на сайті Президента України з’явився наказ про присвоєння цієї почесної нагороди львівській оперній діві.

«Для мене це дуже почесне звання, адже це найвища державна відзнака для артиста в Україні. Це надзвичайно почесно і зворушливо. Приємно, що твою багаторічну працю оцінюють так високо», – ділиться враженнями Світлана Мамчур.

Зазначимо, що Світлана Мамчур – провідна солістка Львівської опери, яка працює у театрі вже 28 років. Характер голосу – драматичне сопрано.

Світлана Мамчур гастролювала багатьма операми Європи та навіть виступала в Римі у відповідь на візит Папи Івана Павла ІІ до Львова. У її репертуарі чимало провідних ролей, зокрема: Чіо-Чіо-сан (опера “Мадам Баттерфляй”), Аїда (“Аїда”), Амелія (“Бал-маскарад”), Дездемона (“Отелло”), Лія (“Мойсей”), Оксана (“Запорожець за Дунаєм”) тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *