ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська опера урочисто розпочинає новий театральний сезон

Соломія Григор'єва

|

Львівський національний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької цього тижня розпочинає свій 119-ий творчий сезон. Театр обіцяє нові, сучасні постановки, співпрацю з європейськими театрами та грандіозні міжнародні проекти, передає Львівський портал.

 

Вже 23 серпня театр святково відкриє двері для глядачів і запросить на феєрію «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича. Вистава в попередньому театральному сезоні зібрала 15 аншлагів, пройшла з гастрольним успіхом в Національній опері України, а 29 і 30 серпня відкриватиме Міжнародний оперний фестиваль в Одесі.

Під час урочистого відкриття творчого сезону на глядачів чекають неординарні події. 23-го серпня о 16:30 год перед театром симфонічний оркестр та солісти театру представлять прем’єрні постановки нового сезону. Ви зможете стати свідками параду диригентів Львівської опери. На червоній доріжці продефілюють солісти опери та балету, художнє керівництво театру.

«Це буде подорож у майбутнє, що вестиме колектив до «Українського прориву», –  зазначає генеральний директор – художній керівник Львівської національної опери Василь Вовкун.

В новому сезоні Львівська опера має багато амбітних творчих планів. Перш за все – копродукція з Братиславським, Будапештським, Вроцлавським та Одеським театрами.

У новому сезоні театр планує випустити двотомну монографію про народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка Євгена Лисика.

В листопаді у Львівській національній опері відбудеться Міжнародний оперний фестиваль ім. Соломії Крушельницької, який пройде в новому форматі.

Готуються прем’єрні покази одноактних балетів «Весна священна» і «Пульчинелла» І.Стравінського, опери «Лоенгрін» Р. Вагнера, «Казки Гофмана» Ж. Оффенбаха, «Лис Микита» І. Небесного.

«Прем’єра «Лоенгрін» відбудеться одночасно на чотирьох сценічних майданчиках у Львові, Будапешті, Вроцлаві і в Одесі. Ця нова європейська практика вперше запрацює в Україні», – розповідає Василь Вовкун.

В новому сезоні до співпраці будуть запрошені: головний балетмейстер Метрополітен Опери Олексій Ратманський, італійський балетмейстер Марчелло Алджері, німецький режисер Михаїл Штурм, Андрій Жолдак, диригенти Андрій Юркевич, Теодор Кучар (США), Володимир Сіренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *