ОСТАННІ НОВИНИ

37 дитсадків і шкіл на Львівщині не пройшли протипожежну безпеку

Наталя Дуляба

|

На території Львівщини надзвичайники перевірили майже 1800 закладів освіти на дотримання норм протипожежної безпеки. І на 37 садків й шкіл винесли постанови про закриття. Про це сьогодні, 20 серпня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Від минулого року і дотепер на території області перевірили 1798 закладів освіти. Нам було дуже важливим перевірити знання і вміння персоналу щодо того, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Під час перевірок виявлено більше 22 тисяч протипожежних порушень, на 1752 керівника складені адміністративні протоколи. Основними проблемами були шляхи евакуації, наявність засобів пожежогасіння, несправне зовнішнє протипожежне водопостачання тощо.

Незважаючи на проведену роботу, у нас залишається 37 об’єктів, на яких винесені постанови щодо закриття», – розповів Сергій Дмитровський.

За його словами, такими об’єктами, які не пройшли пожежну перевірку, є, зокрема, школа №2 у Пустомитах, а також три львівські школи: №87, №70, №43.

Як своєю чергою зазначила директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, про список із 37 закладів освіти, які не пройшли перевірку, в департаменті знають і наразі чекають, чи директори встигнуть ліквідувати всі приписи ДСНС.

«Для шкіл в області ми скерували кошти на роботи з протипожежної безпеки. Щодо списку з 37 закладів, то це є різні території, цей перелік скерували до засновників, які й відповідають за умови навчання учнів у закладах загальної середньої освіти. Після їхнього реагування будемо розуміти ситуацію. Наразі є одна школа, в якій рішенням Радехівської районної ради призупинено навчання», – пояснила Любомира Мандзій.

Зазначимо, упродовж 2017 року на Львівщині пожежі виникали у чотирьох школах. Завдані збитки склали більше 800 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *