ОСТАННІ НОВИНИ

Марина Порошенко дала старт проекту з розвитку інклюзивної освіти на Львівщині

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 17 серпня, у рамках робочого візиту на Львівщину Перша леді України Марина Порошенко та голова Львівської ОДА Олег Синютка підписали Меморандум про долучення області до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України. Львівщина стала двадцятим регіоном України, де впроваджується інклюзивне освітнє середовище в рамках цього проекту. Про це з місця події повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Також із метою створення доступних та якісних умов для навчання дітей Львівської області Марина Порошенко передала Олегу Синютці проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблені у співпраці Фонду Порошенка та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

«Сьогодні ми передали проекти ресурсних кімнат та медіатек, які є невід‘ємною частиною будь-якої інклюзивної школи. Я думаю, що з підписання сьогоднішнього Меморандуму розпочнеться перебудова шкільних приміщень, вони матимуть доступну архітектуру, матимуть вже пристосовані приміщення для того, аби там могли займатися дітки з особливими потребами. Адже в першу чергу, ми маємо дбати про всіх дітей, які здобувають освіту у загальноосвітніх закладах. І для цього треба, аби всі мали умови, пристосовані для кожної дитини», – пояснила Перша леді.

Також вона зазначила, що станом на 1 вересня в Україні буде відкрито 322 інклюзивно-ресурсних центра.

«Це вже потужна мережа, яка покаже нові підходи та роботу по підтримці дітей з особливими освітніми потребами», – додала вона.

Окрім цього, Марина Порошенко презентувала проект Малого групового будинку для дітей-сиріт, аби такі заклади соціального захисту з’явилися у Львівській області.

Зазначимо, на сьогодні в Львівській області функціонує 155 інклюзивних загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 358 дітей з особливостями психофізичного розвитку. У цілому кількість  дітей з особливими освітніми потребами  в регіоні  складає майже 40 тисяч осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *