ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці нагадують про правила безпеки під час полювання

Олександр Косик

|

Правоохоронці застерігають: дотримуйтесь правил особистої безпеки при поводженні з мисливською зброєю. Впродовж минулого року під час полювання на території Львівської області внаслідок порушень правил безпеки троє осіб отримали вогнепальні поранення. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Щоб запобігти загибелі та травмуванню людей, правоохоронці здійснюють контроль за дотриманням правил особистої безпеки при поводженні з мисливською зброєю, її носінні, зберіганні та транспортуванні.

Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» право на полювання мають особи, які досягли 18-річного віку за умови наявності дозвільних документів на використання вогнепальної мисливської зброї.

Нагадуємо, що в разі відсутності тих чи інших дозвільних документів передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Категорично заборонено полювати у недозволених місцях та в темну пору доби, використовувати немисливську (в тому числі військову) вогнепальну, пневматичну та іншу стрілецьку зброю, а також нарізну  вогнепальну  зброю та набоїв, споряджених кулями і шротом діаметром більше ніж 5 міліметрів.

Основною запорукою безпеки під час полювань є неухильне дотримання правил експлуатації вогнепальної зброї та дисципліна громадян. Забороняється направляти зброю на людину або домашніх тварин, передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши, стріляти без необхідності та вживати спиртні напої.

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили проведення мисливства без відповідного інструктажу і дозволили участь у полюванні особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *