ОСТАННІ НОВИНИ

Митники затримали мешканця Львівщини, який намагався ввезти 150 планшетів і зарядних пристроїв

Олександр Косик

|

Громадянин України намагався «зеленим  коридором» провезти через кордон товари, які за своїми вартісними параметрами перевищують неоподатковану норму. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

 

Сьогодні, 14 серпня, в пункт пропуску «Краковець-Корчова» Львівська області з Республіки Польщі до України заїхав автомобіль «Opel Vivaro» під керуванням 57-річного громадянина України, мешканця Львівщини з пасажирами.

Для перетину кордону він  обрав смугу спрощеного контролю „зелений коридор”. Однак під час митного контролю вказаного транспортного засобу та внесення даних про нього та осіб, які у ньому переміщувались, з’ясувалось, що однин з пасажирів повторно протягом 72 годин переміщується  через митний кордон. Автомобіль було скеровано на майданчик поглибленого огляду транспортних засобів та товарів. Там  у  салоні автомобіля було виявлено товари, які за своїми вартісними параметрами перевищують неоподатковану норму ввезення товарів громадянами на митну територію України. Зокрема 150 шт. зовнішніх батарей для зарядки телефонів, планшетів та інших пристроїв (павербанк). Виявлений товар водій визнав своєю власністю. Товаросупровідних документів на цей товар до митного контролю подано не було.

Такі дії  громадянина мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею  471 Митного кодексу України. За цим фактом складено протокол. Товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *