ОСТАННІ НОВИНИ

За забруднення річки у Золочеві Укрспирт оштрафували на 986 гривень

Олена Карп'юк

|

На звернення мешканців Золочева екологи відібрали проби води з річки Золочівка. Результати дослідження довели, що забруднення води спричиняє Струтинське МПД держпідприємства «Укрспирт». Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Як встановили інспектори під час позапланової перевірки, на підприємстві неналежно утримують трубопровід, яким транспортують відходи виробництва («барду») до полів фільтрації.

«За результатами перевірки підприємству видано припис щодо усунення проривів трубопроводу та вжиття заходів щодо подальшого недопущення негативного впливу на навколишнє природне середовище, зокрема зобов’язано ліквідувати забруднення земель», – йдеться у повідомленні.

Також керівників Укрспирту притягнули до адмінвідповідальності за ст.ст. 52 та 60 КУпАП із накладенням штрафних санкцій на суму 986 грн. Крім цього за результатами лабораторних досліджень відібраних зразків ґрунту та отримання відомостей Держгеокадастру у Золочівському районі щодо нормативно-грошової оцінки забруднених земель будуть нараховані збитки.

Як повідомляв Львівський портал, на забруднення місцевої річки Золочівка мешканці Золочева поскаржились екологам ще у середині липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *