ОСТАННІ НОВИНИ

Оранізатори фестивалю Wiz-Art вибачились за показ фільму з російським актором із «чорного списку»

Вероніка Рой

|

Організатори львівського кінфестивалю Wiz-Art вибачились за показ фільму «Карусель» Руслана Братова з російським актором Олександром Башировим, якого Мінкульт вніс до «чорного списку». Про це йдеться в офіційній заяві організаторів фестивалю.

 

«Протягом кількох місяців підготовки до фестивалю наші програмери переглядають чимало фільмів, цьогоріч це 1458 заявок з усього світу. Тобто варто пам’ятати про людський фактор: із великого потоку фільмів наші відбірники все ж могли проґавити один кадр, в якому з’являється російський актор Олександра Баширов», – зазначається у заяві.

Також організатори заявляють, що Олександр Баширов у фільмі грає епізодичну роль негативного персонажа і з’являється на 7 секунд.

«Сам фільм «Карусель» Руслана Братова є дебютним фільмом режисера і, на нашу думку, є гострою сатирою на події в Росії, карусель безглуздя, в якій застрягла людина, і яка не може зупинитись. Тим не менше, фестиваль є свідомим тих подій, що відбуваються в країні, має проукраїнську позицію і просить вибачення. Надалі плануємо надавати кожен російський фільм, що має шанс потрапити у програму, на ретельну перевірку, щоб уникнути подальших непорозумінь», – додають організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *