ОСТАННІ НОВИНИ

У Жидачівській лікарні тіла гниють під роєм мух, бо відсутні холодильні камери: відкрито кримінал

Дарина Смеречанська

|

Стрийська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості у Жидачівській центральній районній лікарні: мова йде про відсутність холодильних камер для зберігання тіл померлих. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Так, за результатами моніторингу новин на Інтернет ресурсі «Ukr.net», а також телевізійної служби новин «ТСН»,учора, 10 серпня,  Стрийською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом неналежного виконання службовими особами Жидачівської центральної районної лікарні своїх службових обов’язків, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.367 КК України (службова недбалість).

Зокрема, у морзі Жидачівської ЦРЛ тривалий період часу відсутня спеціальна холодильна камера для забезпечення належного зберігання трупів.

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділенню Жидачівського ВП Стрийського ВП ГУ НП у Львівській області.

Додамо, що нещодавно журналіст Вікторія Балицька написала гнівний пост щодо ситуації із холодильними камерами у Жидачівській лікарні.

«Це фільм жахів у реалі. Коли тіло рідної вам людини гниє під роєм мух у морзі, бо там немає холодильних камер, а суддя, який мав би винести ухвалу на розтин – у відпустці… і це 21 століття, 2018 рік, ви у державі, яка позиціонує себе як європейську. То ви не можете вкласти собі в голові, що це реальність. Це може бути лише сном або фільмом…», – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *