ОСТАННІ НОВИНИ

На Пасічній зведуть нове житло

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив громадянці Марті Захаревич містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з офісними приміщеннями та підземними автостоянками на вул. Пасічній, 25-А зі знесенням існуючого житлового будинку. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 10 серпня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, новий будинок зводитимуть на земельній ділянці, площею 0,0902 га.

Згідно з даними публічної кадастрової карти України, ділянка перебуває у приватній власності. Її цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку; категорія – землі житлової та громадської забудови. Ділянка розташована у зоні Ж-1 – зоні садибної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

Однак згідно з протоколом засідання містобудівної ради від 27 липня, допустимий видом забудови на цій ділянці є багатоквартирні житлові будинки до 4-х поверхів включно.

Також ця земельна ділянка на вул. Пасічній, 25-А розташована по межі історичного ареалу Львова. Відтак Марту Захаревич зобов’язали розробити та погодити історико-містобудівне обґрунтування, опрацювати і затвердити паспорт кольору фасаду будинку.

Своїм рішенням виконком міськради дозволив забудувати земельну ділянку на 56%, а також встановив гранично допустиму висоту майбутнього житла – не вище 22,4 м. Це, за приблизними підрахунками Львівського порталу, може становити 6-7 поверхів.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, Марта Захаревич є власницею приватного підприємства «Мегадім», що займається будівництвом. Розмір статутного капіталу фірми становить лише 200 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *