ОСТАННІ НОВИНИ

В області освітять майже 70 пішохідних переходів

Дарина Смеречанська

|

В Львівській області освітлять майже 70 пішохідних переходів та встановлять понад 70 камер відеонагляду. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

«Упродовж 4 років ми ведемо такий напрямок як підвищення безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах. Відтак, починаючи з 2015 року фінансуємо окремий напрямок нашої дорожньої Програми. Упродовж 2016-2018 року ми інвестували в безпеку дорожнього руху з обласного бюджету понад 20 млн гривень», – зазначив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДАРоман Кокотайло.

Окрім того, він також додав, що за ці кошти у 2016-18 рр. облаштували 200 пішохідних переходів, 5 світлофорних об’єктів. Також минулого року облаштували 4 місця вільного нагляду за автомобільними дорогами, відповідно встановили 24 камери відеонагляду.

На дану мету у цьому році передбачено 15 млн гривень, за які продовжать освітлювати пішохідні переходи. Зауважимо, що  органи місцевого самоврядування долучаються до фінансування цього напрямку.

«Цьогоріч ми з місцевих бюджетів отримуємо майже 1 млн гривень на облаштування пішохідних переходів і встановлення світлофорних об’єктів», – розповів Роман Кокотайло.

У 2018 році департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА планує освітити  68 пішохідних переходів, облаштувати 3 світлофорних об’єкти.

«Цього року ми також продовжуємо працювати над відеонаглядом. Ми додатково встановимо понад 70 камер, з них – до тих, що вже встановлені, ми будемо мати 50 камер відеонагляду, які  зможуть фіксувати перевищення швидкості та інші порушення правил дорожнього руху з фіксацією номерних знаків», – наголосив Роман Кокотайло.

Новим напрямок у 2018 році стане капітальний ремонт залізничних переїздів. Адже дорожньо-транспортні пригоди, які виникають під час перетину залізничних переїздів, мають летальні наслідки. Одним із перших переїздів, які відремонтують, стане переїзд у місті Городок.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *