ОСТАННІ НОВИНИ

Матіос про побиття солдата на Яворівському полігоні: «В армії таке було і буде, але ми повинні це локалізувати»

Соломія Головіна

|

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос під час прес-конференції у Львові прокоментував ситуацію із побиттям солдата на Яворівському полігоні, в результаті якого у нього розірвалася селезінка. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Він зазначив, що такі випадки є непоодинокими, але їх потрібно локалізувати:

«В армії це було, буде і не знаю, коли закінчиться. Але ми повинні його локалізувати. Я служив ще в радянській армії і там було те саме, коли старші знущалися або кпинили молодших по службі. Треба розібратися у причині, де був командир, тощо. Це не народжується в один момент, якщо один раз допустив, то буде другий…».

Також Анатолій Матіос поінформував, що наразі проводиться експертиза тяжкості нанесених тілесних ушкоджень для правильною юридичної кваліфікації.

«Військовою прокуратурою Західного регіону розслідувано декілька  випадків із нанесенням тілесних пошкоджень, які призводили до втрати тих чи інших органів. Настільки мені відомо, дві справи аналогічного характеру спрямовано до суду. В даному випадку, як мені відомо з доповіді військового прокурора Західного регіону, проводиться експертиза тяжкості нанесених тілесних ушкоджень для правильної юридичної кваліфікації,  співставлення об’єктивних обставин свідчень осіб із тими висновками експертизи. Якщо це все складеться, підозра буде прописана, погоджена прокурорами і відповідно вручена слідчим», – сказав Головний військовий прокурор України.

Як повідомляв раніше Львівський портал, 17 липня у військовій частині А2943, розташованої у Яворові на Львівщині, старшина побив підлеглого солдата через те, що той заснув під час заняття. В результаті нанесених тілесних ушкоджень хлопець втратив селезінку.

Додамо, що міністра оборони України Степан Полторак звільнив старшину, який застосував фізичне насилля до солдата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *