ОСТАННІ НОВИНИ

Помилуватись Карпатами і долучитись до благодійності: мешканців запрошують піднятись на гору Пікуй

Олена Карп'юк

|

З нагоди Міжнародного дня альпінізму цими вихідними, 11-12 серпня, мешканців Львівщини запрошують піднятись на гору Пікуй та долучитись до збору коштів на придбання обладнання, з допомогою якого люди з церебральним паралічем зможуть мандрувати в гори. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

 

Захід проводиться не лише з метою популяризації фізкультурно-спортивного руху, а й передбачає благодійний збір коштів для закупівлі обладнання Joёlette («джульєтки») із електропідсилювачем в межах проекту «On 3 wheels» («На трьох колесах»).

За допомогою цього спеціального триколісного хендбайку («джульєтки») люди з церебральним паралічем зможуть мандрувати в гори. Загальна вартість цього обладнання становить 6000 євро. Відтак мешканців Львівщини та любителів спортивно-оздоровчого туризму запрошують долучитись до цього благодійного заходу і побачити надзвичайні краєвиди Українських Карпат – гори Пікуй (1408 м).

Також у заході братимуть участь збірні команди районів та міст обласного значення, а також фахівці галузі фізичної культури та спорту Львівщини.

Місце таборування команд (проживання в наметах) та початок сходження – у с. Велике Гусне Турківського району. Приїзд команд – 11 серпня. Сходження на гору Пікуй відбудеться 12 серпня о 10:00 год. Також 11 серпня о 18:00 год. заплановане вшанування пам’яті Романа Мотичака – першого полеглого військовослужбовця Турківського району у зоні АТО та проведення конкурсу патріотичної пісні.

Щоб стати учасником сходження, необхідно заповнити коротку реєстраційну форму. Заплановано, що у благодійному сходженні братимуть участь близько 120 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *