ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янина, який незаконно виготовляв і продавав каву, оштрафували на 25 тисяч

Олена Карп'юк

|

У Львові засудили 45-річного організатора міні-заводу з виготовлення фальсифікованої кави. Підроблений напій реалізовували на ринках та у невеличких торгових закладах. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Як встановили правоохоронці, 45-річний львів’янин облаштував «підприємство» на другому поверсі власного будинку, куди можна було потрапити лише за допомогою ліфту. Потужність міні-заводу сягала близько 1000 пачок кави на добу. Збут проводився через підставних осіб та спеціальний «офіс продажів», який облаштував зловмисник. Підроблена кава реалізовувалась переважно на ринках та у невеликих крамничках. Крім того, робота з клієнтами проводилась через мережу Інтернет.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили обладнання для виробництва та пакування кави, понад 19 000 упаковок готової до реалізації продукції, майже 100 кілограмів сировини, паперову тару, а також 17 000 гривень, виручених від незаконної діяльності.

Залізничний районний суд міста Львова визнав винним організатора незаконного виробництва за ч.1 ст.229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Йому призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень.

Підроблену продукцію та матеріали, які використовувалися для її виготовлення, знищили, а обладнання, задіяне у виробництві, вилучили у дохід держави.

Фото: Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *