ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові незаконно приватизували три об’єкти нерухомості

Олександр Косик

|

Місцева прокуратура домоглась скасування незаконного права власності на три об’єкти нерухомості у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

В ході здійснення представницької діяльності, Львівська місцева прокуратура №2 виявила факти неправомірної реєстрації права власності на три тимчасові споруди, як об’єкти нерухомого майна у Львові. Невстановлені особи, на підставі підробленого рішення Залізничного районного суду м. Львова, незаконно зареєстрували право власності на приміщення по вул. Широкій, 72а (площею 50,7 кв м), Повітряній, 22а (21,6 кв м) та Суботівській, 11б (30,0 кв м), а згодом ці об’єкти продали громадянину на підставі нотаріально посвідчених договорів.

Також з’ясувалось, що до договорів купівлі-продажу внесено неправдиві відомості щодо того, де саме розташовані ці земельні ділянки, хоча насправді кадастрові номери цим землям не присвоювались. У результаті таких правочинів, Львівська міська рада була позбавлена можливості використовувати земельні ділянки комунальної власності, оскільки на них знаходиться приватна власність (майно) фізичної особи.

Більше того, спірні земельні ділянки з об’єктами майна, надавалися Львівською міською радою в оренду третій особі для обслуговування МАФів (малих архітектурних форм).Відтак, рішенням Залізничного районного суду м. Львова, за позовом прокурора (в інтересах ЛМР, Залізничної районної адміністрації ЛМР) до громадянина та обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та Експертної оцінки», визнано недійсним та скасовано державну реєстрацію права власності за громадянином, яка здійснювалась вказаним комунальним підприємством.

Крім цього, судовим рішенням встановлено, що особа не набувала право власності на вищезгадану нерухомість, оскільки у неї були відсутні підстави для державної реєстрації права власності, а також, відповідно до чинного законодавства, не було необхідних прав для укладення оспорюваних правочинів, а відтак вони є недійсними.З урахуванням цього, Львівська місцева прокуратура №2 наприкінці 2016 року пред’явила позов в інтересах Львівської міської ради про визнання недійсними договорів купівлі-продажу, укладених між двома особами, скасування реєстрації права власності на нерухоме майно за громадянином та звільнення земельних ділянок.

У листопаді 2017 року рішенням суду першої інстанції позов прокурора задоволено частково. Визнано недійсними згадані договори купівлі-продажу та скасовано за особою реєстрацію права власності на нерухоме майно.

А вже цьогоріч у травні апеляційним судом Львівської області вказане рішення залишено без змін, а вже у липні право власності на вищевказані об’єкти нерухомого майна за цим громадянином скасовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *