ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевірять більше півсотні великих підприємств, які платять своїм працівникам мінімалку

Наталя Дуляба

|

На Львівщині вже найближчим часом планують перевірити близько 65 великих підприємств, які платять своїм працівникам зарплату у розмірі 3000-4000 гривень. Про це сьогодні, 6 серпня, йшлося під час апаратної наради у Львівській ОДА, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів начальник Головного управління ДФС Львівщини Ігор Кондро, сьогодні на території області працюють близько 65 потужних підприємств, які виплачують своїм працівникам мінімальну зарплату. І саме через це на них потрібно якнайшвидше провести перевірку.

«За результатами останньої апаратної наради я підписав лист на інспекцію праці щодо проведення негайних перевірок близько 60-65 підприємств. На них працює близько 25 тисяч людей, що складає майже 5% від усіх найманих працівників Львівської області. І розмір їхньої середньої зарплати становить від 3000 до 4000 гривень. Є підприємства, які є хронічними мінімізаторами зарплати, а їхній оборот складає близько мільярда гривень в рік… Я би просив взяти це питання на контроль, щоб негайно провести перевірки. На мою думку, перевірки Держпраці дадуть свій результат», – зазначив Ігор Кондро.

Відтак перший заступник голови Львівської ОДА включив питання щодо перевірок підприємств у протокольне доручення.

Як повідомляв Львівський портал, станом на червень середня заробітна плата одного штатного працівника на Львівщині становила 8324 гривень.

Детальніше дізнатися про те, хто в області отримує найбільшу зарплату, а хто – найменшу, можна тут.

Нагадаємо також, що станом на липень львівські підприємства заборгували своїм працівникам зарплат майже на 20 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *